Beeldschermbril

Beeldschermbrillen is een verhaal apart en vereist een gedegen analyse van uw situatie en een passend advies.

Symptomen

Last van branderige ogen, stijve schouders of hoofdpijn na langdurig computergebruik of lezen. Dat zijn de standaardklachten die om een juiste oplossing vragen.

Oplossingen

Soms is een enkelvoudig brillenglas de eenvoudigste oplossing om comfortabel en ontspannen achter uw beeldscherm te werken.

Wilt u op meerdere afstanden scherpzien, zoals bijvoorbeeld een document op ca. 50 cm en het scherm op ca. 70 cm is een ‘beeldschermglas’ de oplossing. Een beeldschermglas is een glas waarbij het onderste gedeelte van het glas afgestemd is op de leesafstand en het bovenste gedeelte op de beeldschermafstand. Een glas dus met een groter kijkbereik dan een enkelvoudig glas.

Advies op maat

Hoewel u met een multifocaalbril op alle afstanden scherp ziet, is de breedte voor de korte afstand beperkt en vereist het een gerichte hoofdhouding. De meest ideale oplossing naast een multifocaalbril is een aparte bril die afgestemd is op de afstand waarop uw beeldscherm staat of u uw boek of document leest.
Ook hier biedt een aparte enkelvoudig brillenglas of een beeldschermglas de ideale oplossing.

Wat als u een multifocaalbril draagt?

Samen met u kijken wij naar uw specifieke situatie, waarbij wij rekening houden met uw houding en de werkafstand voor het prettigste kijkresultaat. Aan de hand van die feiten geven wij u het juiste advies voor een beeldschermbril.