Brillenglazen

1.-A--BEELD-HOYA-LOGOKwaliteit en keuze

Over de kwaliteit en de prijs van brillenglazen bestaat niet altijd duidelijkheid. Zo is het voor u vooraf lastig te bepalen wat u krijgt voor uw geld.

De prijs bepaalt echter niet alleen de kwaliteit van het zien, maar ook het draagcomfort en de duurzaamheid. Wij houden van duidelijkheid en geven u vooraf alle informatie, zodat u weloverwogen kunt beslissen. En we laten u in onze winkel aan de Molendijk 32 in Oud-Beijerland zien hoe brillenglazen van elkaar verschillen. Wij nemen daarvoor alle tijd, zodat u vooraf duidelijk weet wat u mag verwachten van uw brillenglazen.

Wij van Roukens Optiek adviseren o.a. brillenglazen van HOYA, één van de meest toonaangevende glasleveranciers ter wereld. Met HOYA bieden wij brillenglazen van topkwaliteit op basis van geavanceerde glasontwerpen, die aansluiten op onze visie: het aanbieden van de meest innovatieve producten en onderscheidende dienstverlening.

Digitale brilaanpassing

Hoe goed een oogmeting en brillenglazen ook zijn, de manier waarop glazen in het montuur worden geplaatst is bepalend voor het kijkresultaat. Een klein verschil kan daarom al hinderlijke (kijk)problemen veroorzaken, de hele dag door.

Dit is precies de reden waarom Roukens Optiek werkt met visuReal. Dit is een geavanceerd video-centreersysteem dat computergestuurd het optimale brillenglas selecteert, waarna exact berekend wordt hoe het glas in uw montuur gemonteerd moet worden. Dat gebeurt met behulp van verfijnde calculatiemethoden, gebaseerd op het montuur, uw ogen, het brilvoorschrift en uw kijkgedrag.Bovendien biedt visuReal u de mogelijkheid om opnamen te bekijken van verschillende monturen, zodat u precies ziet welke bril het beste bij u past.

4.A-----BEELD-VISUREAL-TOWER-WIT

Brillenglas-coatings

HOYA is al ruim 50 jaar leidend op het gebied van coatingtechnologie. Alle coatings en glasmaterialen worden in eigen beheer ontwikkeld en zijn dus optimaal op elkaar afgestemd. Hierdoor zijn de glazen beter bestand tegen hogere temperaturen en wordt de kans op loslating van de coating geminimaliseerd.
Wij adviseren de Hi-Vision LongLife coating van HOYA, ’s werelds hardste brillenglascoating. Deze nagenoeg krasvaste laag evenaart bijna de hardheid van glas. De coating filtert hinderlijke schitteringen overdag en ’s nachts en biedt extra comfort bij het werken met een beeldscherm of tijdens het rijden in het donker. Bovendien hechten water, stof, vet en vuil zich nauwelijks aan het glas.

 

BlueControl

7.-ABEELD-SCHERM-BLAUW-LICHTVan ‘morgens vroeg tot ’s avonds laat gebruiken we beeldschermen, zowel op het werk als privé. Door het intensieve beeldschermgebruik worden onze ogen blootgesteld aan een buitensporige hoeveelheid blauw licht, ook bekend als hoogenergetisch zichtbaar licht. Dit kan leiden tot overbelaste ogen, vermoeidheid en slapeloosheid.
HOYA BlueControl is een coating voor brillenglazen die het blauwe licht dat door beeldschermen wordt uitgestraald neutraliseert. Dit voorkomt vermoeidheid en overbelasting van de ogen. Uw ogen blijven niet alleen in een betere conditie, maar kijken wordt comfortabeler en kleuren krijgen een natuurlijker karakter.

 

UVControl

8.B----BEELD-GLAS-UV-ACHTERZIJDEWe worden allemaal aan UV-straling blootgesteld, elke dag, de hele dag door. Hoewel we UV-straling nodig hebben voor de synthese van vitamine D, kan te veel blootstelling schadelijk zijn voor de ogen. Het materiaal van brillenglazen absorbeert de UV-straling via de voorzijde van het glas, maar via de achterzijde van de glazen wordt UV-straling alsnog in de ogen gereflecteerd.

HOYA UVControl is een unieke coating op de achterzijde van het glas, die voorkomt dat UV-straling via deze zijde in de ogen wordt gereflecteerd. Deze coating biedt daarmee maximale bescherming tegen de schadelijke gevolgen van UV-straling, zoals oogaandoeningen en oogziekten.

 

Enkelvoudige brillenglazen

Voor een leek lijkt zijn brillenglazen nauwelijks van elkaar te onderscheiden. Toch zijn er heel veel verschillen in het ontwerp van verschillende glazen. En juist het ontwerp zorgt voor de kwaliteit van het zien. Ook in het assortiment enkelvoudige brillenglazen bieden wij een zeer ruime keuze: van standaard tot zeer geavanceerde ontwerpen, met aanmerkelijk meer kijkcomfort en veel minder oogvertekening bij bijvoorbeeld hogere sterktes.
9.A-STANDAARD
Nulux Active is zo’n innovatief enkelvoudig brillenglas, bedoeld voor mensen die niet prettig of goed zien door overbelasting van hun ogen. Dat maakt een boek lezen of lang achter de computer werken voor hen steeds problematischer.
Nulux Active is een brillenglas met een toegevoegde sterkte onder in het glas, voor extra ondersteuning daar waar het nodig is. Het geeft uw ogen rust, comfort en een ontspannen zicht, tot in de kleinste details.

 

Multifocale brillenglazen

De uitvinding van multifocale brillenglazen was enkele decennia geleden een geweldige doorbraak: dichtbij en veraf zien door één brillenglas. Maar er was ook een nadeel: bij multifocale glazen is altijd sprake van enige beeldvertekening aan de zijkant van het glas. De reden? De overgang van het verte- naar het dichtbijgebied wordt óf aan de voorzijde óf aan de achterzijde van het glas geslepen.

10.B--multi-standaard

 

 

 

 

 

10.A-ID-multi

In beide situaties is het resultaat vervorming in het glas, waardoor het kijkoppervlak verkleind wordt. Glasproducent HOYA is er in geslaagd multifocale glazen te ontwerpen met optimale benutting van zowel de voor- als achterzijde van het glas. Dankzij de unieke Hoyalux iD (Integrated Design)-technologie wordt de vertekening via een nauwkeuriger (FreeForm 3D) slijptechniek optimaal over de voor- en achterzijde verdeeld. Klinkt ingewikkeld, maar kijkt een stuk comfortabeler. U geniet van een breder zicht en kunt weer moeiteloos schakelen tussen veraf en dichtbij. Inderdaad: met minimale vertekening.

 

Multifocaal maatwerk: Hoyalux iD MyStyle V+

Met Hoyalux ID MyStyle V+ biedt Roukens Optiek de absolute top in multifocale brillenglazen. Door de hoge mate van individualisering en dankzij gepatenteerde Binoculaire Harmonization Technology ervaart u helder, haarscherp zicht op alle afstanden, een zeer breed gezichtsveld met weinig vertekening en de soepelste overgang tussen dichtbij en veraf zien.

Hoyalux ID MyStyle V+ wordt exclusief ontworpen om alle bewegingen die uw ogen moeten maken haarscherp op uw netvlies te krijgen. Op ieder moment, waar u zich ook bevindt. Samen met u brengen wij uw kijkwensen in kaart met behulp van speciale apparatuur en software. De gegevens van de oogmeting, het door u uitgezochte montuur, uw ervaringen met eerdere brillenglazen en uw huidige levensstijl wegen allemaal mee om tot een uniek multifocaal glas te komen. Het gebruik van het visuReal centreersysteem stelt ons in staat de glazen met de hoogste meetprecisie in uw montuur te monteren, en is dan ook doorslaggevend voor het uiteindelijke kijkcomfort.

 

Computer/kantoor-brillenglazen

12.B--BEELD-IF-WORKSTYLE-DAMETerwijl u met de computer werkt, maken uw ogen continu bewegingen tussen het beeldscherm, het toetsenbord, documenten en
collega’s. Met de verkeerde brillenglazen kan kijken vermoeiend zijn, omdat u onbewust een onnatuurlijke houding aanneemt om alles toch goed te kunnen zien. Dat kan leiden tot nekklachten en hoofdpijn.

Multifocale glazen zorgen voor een ononderbroken zicht van dichtbij tot veraf, maar het zicht op middellange afstand (toetsenbord en beeldscherm) is relatief smal. Een leesbril is ook geen ideale oplossing, omdat deze alleen op een korte leesafstand van zo’n 40 centimeter scherp zicht biedt.

12.C---BEELD-WERKHOUDINGHoyalux iD WorkStyle brillenglazen zijn speciaal ontwikkeld voor gebruik op kantoor, computerwerk en bepaalde hobby’s, zoals handwerken, klussen en schilderen.

Ze corrigeren uw ogen niet alleen op korte afstand, maar bieden een dieper en breder kijkbereik. U hoeft minder corrigerende hoofdbewegingen te maken, zodat u veel prettiger kijkt met deze glazen.

Meekleurende brillenglazen

Met HOYA’s Sensity meekleurende glazen ziet u comfortabel in alle lichtomstandigheden, zonder telkens van bril te hoeven wisselen. Sensity-glazen kleuren buiten vrijwel onmiddellijk op en kleuren binnen snel weer terug tot uitzonderlijk heldere glazen. Dankzij Stabilight Technology bieden ze constante prestaties, ongeacht de omgevingskenmerken of weersomstandigheden.

13.B---BEELD-TIJD

Of u nu in het directe zonlicht staat of in de schaduw, de kleur van Sensity-glazen past zich aan zonder dat u het merkt. Ze zijn bovendien ideaal om hinderlijke schitteringen weg te nemen, zonder dat dit ten koste gaat van de waarneming van contrast en kleuren. Sensity meekleurende glazen zijn verkrijgbaar in twee diepe, natuurlijke kleuren bruin en grijs en zijn geschikt voor praktisch alle bij Roukens Optiek verkrijgbare hoogwaardige HOYA-brillenglazen.

Zonneglazen op sterkte

14.A----BEELD-ZONNEGLAZENDankzij moderne slijptechnieken kunnen in bijna alle merkzonnebrillen zonneglazen op sterkte worden gemonteerd. Groot voordeel is dat u dan met een zonnebril net zo goed ziet als met uw ‘gewone’ bril. Wilt u glazen die egaal gekleurd of juist in kleur verlopend zijn?

Een speciale coating? Of zoek u polariserende- of trendy spiegelglazen? De keuze bij Roukens Optiek is groot en een zonnebril in uw eigen sterkte hoeft zeker niet duur te zijn.

Speciale ‘inside’ coating

Doordat we bij een zonnebril tegen de achterzijde van donkere glazen aankijken, kunnen er reflecties ontstaan die bij een bepaalde lichtinval uw eigen ogen zichtbaar kunnen maken. Bovendien kan licht via de achterzijde van de glazen in het oog reflecteren. Daarom is het erg nuttig om zonneglazen aan de achterzijde te ontspiegelen.

HOYA Polarized

Wilt u meer contrast en hinderlijke schitteringen tegengaan? Met HOYA Polarized bieden wij de perfecte oplossing. Deze zonneglazen zijn speciaal ontwikkeld om het horizontale gepolariseerde licht weg te filteren. Dit zorgt voor een contrastrijk beeld met heldere kleuren, zonder vervelende schitteringen.

HOYA Mirror

Wij bieden nu spiegelcoating zonneglazen in drie modieuze kleuren: goud, zilver en blauw. Deze HOYA Mirror-zonneglazen kunnen in uw eigen sterkte worden geslepen, zowel enkelvoudig als multifocaal. Ze zijn altijd voorzien van een hoogwaardige kraswerende en waterafstotende inside ontspiegeling.