Ogentest belangrijk voor kinderen

Gebubliceerd op 12 oktober 2018 door Ton Roukens

Ogentest belangrijk voor kinderen


Uit onderzoek van het Erasmus Medisch Centrum blijkt dat een kwart van de 13-jarigen bijziend is. Voorheen was minder dan 10% van deze kinderen bijziend. “De onderzoekers zien in het veelvuldig turen naar kleine schermpjes van telefoon en tablet een verklaring voor deze forse achteruitgang van de ogen”, vertelt Ton Roukens. “Daarom is het belangrijk om regelmatig de ogen van je kinderen te laten controleren. Zeker nu het schooljaar al weer even is begonnen en bijziendheid in de klas problemen kan opleveren. Tijdens de ‘kinderoogmeetweek’ in de herfstvakantie kunt u bij Roukens Optiek in Oud-Beijerland terecht voor een gratis ogencheck.

Tijdig controleren
Roukens ziet in zijn eigen optiekzaak dat meer kinderen een oogcorrectie nodig hebben. “Er zijn meer kinderen die een bril nodig hebben en ook de sterkte van de correctie is wat hoger.” Hij weet uit ervaring dat schoolprestaties verbeteren zodra een kind een goed aangemeten bril heeft. “Het is bovendien goed voor het concentratievermogen en wie zijn ogen te veel moet inspannen omdat hij niet goed ziet, raakt sneller vermoeid. Vergeet niet dat deze veel intensiever gebruikt worden dan pakweg 20 jaar geleden.”

Optometrie
De oogzorg bij Roukens Optiek gaat overigens veel verder dan een uitgebreide oogmeting. Men kan er ook een afspraak maken met de optometrist. Deze specialist onderzoekt de gezondheid van het oog. Dit is belangrijk voor ouderen, maar ook voor jongeren die veel achter schermen zitten. Een afspraak maken kan telefonisch via 0186 616494 of in de winkel.