Oogziekenhuis Rotterdam verplaatst deel oogzorg naar Roukens Optiek

Gebubliceerd op 14 februari 2018 door Ton Roukens

Oogziekenhuis Rotterdam verplaatst deel oogzorg naar Roukens Optiek

Een beetje trots zijn we wel dat het Oogziekenhuis Rotterdam ons, samen met 4 andere optometriepraktijken, geselecteerd heeft uit de ca. 50 optiekzaken die zijn aangesloten bij het Optometristen Collectief Rijnmond.


Het Oogziekenhuis Rotterdam is een samenwerking gestart met geselecteerde optiekzaken in de regio Rijnmond om oogzorg dichter bij de patiënt thuis aan te bieden. Een deel van de glaucoompatiënten die normaalgesproken jaarlijks voor controle naar het ziekenhuis komt, wordt voortaan onderzocht in een van de optiekzaken waar het ziekenhuis mee samenwerkt.

De samenwerking biedt meerdere voordelen voor de patiënten. Patiënten hoeven minder ver te reizen voor een periodieke controle. Daarnaast ontstaat binnen Het Oogziekenhuis meer ruimte voor patiënten die complexere zorg nodig hebben.

Uiteindelijk is het doel om zoveel mogelijk stabiele glaucoompatiënten in hun eigen woonomgeving te ontvangen voor een jaarlijkse controle. Mocht tijdens de onderzoeken bij de optiekzaak blijken dat de situatie van de patiënt veranderd is, dan verwijst de optometrist (oogmeetkundige) in de optiekzaak de patiënt naar Het Oogziekenhuis.

“We zijn erg blij met de samenwerking met het Optometristen Collectief Rijnmond. Voor patiënten is het fijn dat ze voortaan niet meer helemaal naar Rotterdam-Centrum hoeven af te reizen voor een korte controle, maar terecht kunnen in de eigen woonomgeving.”, aldus Nico Klay, voorzitter raad van bestuur van Het Oogziekenhuis Rotterdam. Hij vervolgt: “Voor deze samenwerking hebben we een infrastructuur opgezet met de optiekzaken. Deze infrastructuur maakt het mogelijk om de samenwerking snel uit te breiden naar andere patiëntgroepen. Dit is het begin van iets groots.”

Ook vanuit de patiënten komen positieve reacties: “Ik heb het onderzoek bij de optiekzaak als erg positief ervaren.”, aldus een van de patiënten. “De optometrist nam de tijd voor mij en stelde mij op mijn gemak. Ook gaf hij mij vertrouwen. Ik vind het erg fijn dat ik voortaan bij deze optiekzaak op controle kan komen!”